Stigla ‘ploča Pametnica’

U udruzi Izvor ljubavi

Stigla ‘ploča pametnica’: Zanimljivije i lakše učenje za 45 šibenske djece s poteškoćama

Interaktivna ploča, takozvana ‘pametnica’, stigla je u prostorije šibenske udruge Izvor ljubavi koja radi s djecom s poteškoćama u učenju. Danas je volonterima i stručnim suradnicima princip funkcioniranja ‘ploče pametnice’ prezentirao je Perica Vladanović iz tvrtke Opstanak, a oni će ju već ovoga tjedna početi upotrebljavati u radu s djecom.


PIŠE I.R.
11.02.2014, 15:44h

– Ploča je zapravo jedan veliki ‘touch screen’ koja funkcionira na svaki dodir, možete i ne morate koristiti ove olovke.

Povezana je s kompjuterom s kojeg učitava baš sve podatke i programe koje ćete koristiti na predavanjima. Ne trebate brinuti ni o tome je li ‘žentilna’ – kazao je Vladanović i snažno lupio u plaču kako bi demonstrirao njenu otpornost na udarce.

To je, naime, bila jedna od najvećih briga okupljenih volontera, budući da je sasvim izvjesno da će nestašna djeca, makar nenamjerno, lupiti ploču barem koji put.

Predsjednica udruge Izvor ljubavi Majda Ivanda nije mogla skriti oduševljenje ovim pomagalom.

– Prekrasno, savršeno, ja sam oduševljena – ponovila je nekoliko puta Ivanda, a zatim se zahvalila osobama i institucijama koje su pripomogle u sakupljanju sveukupno 16.280 kuna vrijedne ploče.

– Veliko hvala Šibensko-kninskoj županiji, Gradu Šibeniku, šibenskoj Turističkoj zajednici, Ljekarni Šibenik u suradnji s Medikom, Zagreb montaži, Uni credit leasingu i gospođi Aniti Bara – poručila je Ivanda.

Udruga Izvor ljubavi, podsjetimo, radi s 45 šibenske djece koja ima poteškoće u učenju, čitanju, pisanju i računanju, poput disleksije, a pametna ploča dokazano povećava motivaciju, angažman te u konačnici, uspjeh učenika, pretvarajući suhoparne prezentacije u interaktivne događaje.

S djecom trenutno radi niz volontera i stručnih suradnika: prof. hrvatskog jezika: Tona Rupić, prof. fizike Ana Huljev, prof. razredne nastave Dinka Balić, prof. hrvatsgog jezika i fonetike Ivana Vrljac, prof. engleskog jezika Hrvojka Slavica te voditeljica kreativnih radionica Marina Grgas Bile.

– Prošle smo godine uspjeli naći i logopeda i profesora fonetike, tako da smo kupnjom i ugradnjom pametne ploče zaokružili cjelinu. Treba nam još štošta toga, ali malo pomalo, jako smo zadovoljni – za kraj će ponosno Majda Ivanda.