Pametnica aktivira učenike tijekom cijelog sata

Dušanka Volarević profesorica je biologije i kemije u splitskoj osnovnoj školi “Kman-Kocunar.” Nismo je dugo morali nagovarati da podijeli s nama nekoliko uspješnih primjena Pametnice.

“Vježbanje zadataka, crtanje struktura složenijih kemijskih spojeva, demonstracija pokusa, modeliranje molekula i njihovo umnažanje čini nastavu zanimljivijom i zornijom. Prikaz gotovih nastavnih materijala olakšan je kroz dodatna pojašnjenja, dodavanje slika ili videosadržaja… nove mogućnosti otkrivam svakoga dana. Predajem 22 godine, a Pametnicom se već šest mjeseci koristim svakodnevno. Oduševljena sam njome kao i kad sam je prvi put susrela, na predstavljanju u mojoj školi. Bila je to istinska i trajna ljubav na prvi pogled.”

Interaktivna nastava dokazano pospješuje učenje svih naraštaja.
Pametnica uklanja moneoniju i animira

Kako ta ljubav izgleda u praksi? “Nastavni proces je učinkovitiji, dinamičniji i pruža puno više mogućnosti. Djeca jednostavno vole raditi s Pametnicom. Lako je ukloniti moneoniju i animirati učenike tijekom cijelog nastavnog sata. Tada oni postaju aktivni sudionici nastave, samim time i rezultati su bolji. Nedavno sam dobila i Dokument Kameru, što je doprinijelo daljnjem poboljšanju nastavnog procesa.”

Sve se može na Pametnici kad se hoće

Profesorica Volarević svjesna je da Pametnicu kupuju, odnosno unajmljuju, pa onda i koriste, ljudi koji nisu imali sreće odrasti okruženi tehnologijom.

“Unatoč tome svjesni smo da nam tehnologija olakšava i pospješuje mnoge segmente života, pa zašto ne i nastavu? Ne treba osjećati strah od neuspjeha; ponekad je i pogreška normalna. Naravno da treba kontinuirano ulagati u hardver i softver, te odvojiti što više vremena za samoedukaciju. Sve se može kad se hoće! Osim toga, tehnička podrška i pomoć su izuzetni. Često kontaktiram vaše djelatnike koji su jako susretljivi i pomažu mi u rješavanju mnogih pitanja. Zahvaljujem im i ovom prilikom.”

Nema na čemu, draga profesorice!

Product Enquiry

Zahvaljujemo što ste nam dostavili informacije, imajte na umu da će vam se naš tim obratiti putem e-pošte kako bi odgovorio na vaša pitanja.