Pametni Stol: SMART Table

Za one koji još ne mogu dohvatiti pametnu ploču, tu je pametni stol. Trudite se pobuditi volju za učenjem kod djece? Navesti ih da uče kroz druženje i zabavu? Ili možda osmisliti lekcije i druge aktivnosti u kojima se djeca s posebnim potrebama neće osjećati zapostavljeno? Pametni stol ostvarenje je vaših snova.

Pametni Stol u jednoj vrsarskoj školi

Pametni Stol puno je više od same zabave

Pametni stol je, prije svega, sjajna zabava. Ne sramimo se reći da ga se u uredu rijetko usuđujemo uključiti – a svi smo, barem po godinama, odrasli – jer su ga podjednako zavoljele i kolegice i kolege kojima “igranje igrica” inače nije na kraj pameti. Upozorili smo vas! Najmlađima će, međutim, pametni stol biti puno više od puke zabave, iako vrijedi napomenuti da će ga i najzaigranijima biti gotovo nemoguće prevrnuti ili oštetiti. Apstraktni pojmovi (primjerice, brojevi) na njemu se iskuse ne samo očima, nego i rukama, dakle upravo na način prikladan najmlađima. Do osam korisnika okupljenih oko pametnog stola uče zajedno, a ne pojedinačno. Matija ljepše crta, a Tihana je bolja u zbrajanju? Evo sjajnog načina da se oboje iskažu i uz to pomognu drugima. Lekcije naučene na ovaj način daleko nadilaze vrijednost bilo kojeg ispita ili diplome.

Pametni Stol za obične i posebne potrebe

Pametni stol ima uistinu nezamjenjivu ulogu u angažmanu djece s posebnim potrebama. Konstruiran je tako da mu invalidska kolica ni na koji način ne otežavaju pristup. Dokazano pomaže kod disleksije i drugih poremećaja učenja, a za tretman rano dijagnosticiranog autizma praktično i nema boljeg alata. No, bez obzira radilo se o posebnim ili uobičajenim potrebama, pametni stol povećava koncentraciju, sposobnost rješavanja problema i matematičke vještine. Paleta sadržaja koja s njime dolazi, a možda i poneki savjet našeg osoblja, omogućit će vam da sve to bez problema i postignete.