Zahvaljujući velikodušnoj donaciji CARNet-a – Hrvatske akademske i istraživačke mreže, kanadske tvrtke SMART i tvrtke Opstanak, od ovog tjedna s pravom možemo reći da je naša Škola i tehnološki zakoračila u 21. stoljeće.

 

Na naše veliko oduševljenje, donacijom CARNeta-a – Hrvatske akademske i istraživačke mreže, kanadske tvrtke SMART i tvrtke Opstanak u Osnovnu školu „Vladimir Gortan“ stigla  je interaktivna ploča, tzv. pametnica. Interaktivna ploča postavljena je učionici br. 10 u kojoj se odvija nastava matematike i informatike. Njezinim korištenjem nastavni sadržaji moći će se na zanimljiv i interaktivan način približiti učenicima, što bi ih trebalo potaknuti da budu aktivniji, kreativniji i uspješniji u radu.

Montažu pametnice izvršila je tvrtka Opstanak iz Splita, a njezin djelatnik gospodin Perica Vladanović prezentirao je učiteljima princip funkcioniranja ploče te ih educirao za njezino uspješno korištenje.

(kliknuti na fotografiju za uvećanje)

Interaktivna ploča je uređaj koji bilo koju bijelu školsku ploču pretvara u interaktivni uređaj, a može se koristiti i za digitalnu pohranu teksta ili crteža koji nastaju tijekom predavanja i pisanja po ploči. Povezana s računalom, može dati novu dimenziju u radu s uobičajenim računalnim programima poput PowerPoint-a, Word-a ili Excel-a. Zahvaljujući multimedijalnom projektoru, ploča postaje interaktivni “ekran osjetljiv na dodir”, čime se povećava pozornost na sadržaje predavanja, ali i sudjelovanje učenika u samom nastavnom procesu.

Ovim putem najiskrenije se zahvaljujemo našim donatorima koji su nam donacijom pametnice omogućili tehnološki iskorak zahvaljujući kojemu će nastavni proces postati dinamičniji, zanimljiviji i kreativniji.

 

izvor: http://www.os-vgortan-ri.skole.hr/?news_hk=1&news_id=326&mshow=290

Product Enquiry

Zahvaljujemo što ste nam dostavili informacije, imajte na umu da će vam se naš tim obratiti putem e-pošte kako bi odgovorio na vaša pitanja.