Što je interaktivno učenje? 

Interaktivno učenje, odnosno podučavanje, dokazano pospješuje učenje svih uzrasta. Interaktivno učenje podrazumijeva oplemenjivanje naobrazbe korištenjem naprednih tehnologija.  Interaktivno učenje dokazano postiže kvalitetnije rezultate od tradicionalne nastave, uz neznatan utrošak vremena na privikavanje osoblja.

 

Treba li nam interaktivno učenje?

Interaktivno učenje u potpunosti je sukladno tradicionalnim školskim obrascima. Nijedna škola koja prakticira interaktivno učenje ne mora strahovati od gubitka postojećih stečevina. Uvođenje interakcije u nastavu je logičan korak naprijed prema povećanju učinkovitosti. Osim toga, jaz između učitelja i učenika će se smanjiti, a zainteresiranost za nastavu povećati.

 

Gdje se obavlja interaktivno učenje?

Interaktivno učenje počinje u školi, no tu ne završava. Istraživanja su dokazala važnost interakcije za zdravo odrastanje, poglavito socijalizaciju. Njime se učenicima pomaže u stjecanju vještina nužnih za uspjeh u vremenu koje je pred nama. Interaktivno učenje širi obzore i uči sveobuhvatnom pristupu. Drugim riječima, izloženost interaktivnom učenju olakšava shvaćanje cjelina, tako da se pojedinosti pamte ne gubeći iz vida širi kontekst. Ova je vještina podjednako važna za akademski, poslovni i društveni uspjeh, i to svim uzrastima podjednako.

Pametna ploča za interaktivno učenje

Pametne ploče dokazano povećavaju motivaciju, angažman, te u konačnici uspjeh učenika. Pametne ploče osim toga pretvaraju suhoparne prezentacije u interaktivne događaje, potičući stvaralaštvo kroz stalnu razmjenu ideja. Bogatstvo sadržaja stoji vam na raspolaganju, ne klikom miša, nego dodirom ruke.

Pametne ploče namijenjene su podjednako djeci i odraslima. Prikladne su za sve oblike vizualne komunikacije – od učenja kroz igru do rada na najsloženijim poslovnim projektima. Nema oblika vizualne komunikacije koji pametne ploče ne pospješuju i olakšavaju.

Naša se interaktivna rješenja lako prilagode svakoj edukacijskoj i poslovnoj primjeni.

 

Naučite kako

 • povećati zainteresiranost i motiviranost učenika
 • suvereno vladati Pametnicom
 • aktivno koristiti interaktivnu ploču u učionici
 • osmišljavati interaktivne školske sate
 • oplemeniti postojeće nastavne materijale
 • izrađivati interaktivne upitnike za provjeru znanja
 • stvarati digitalne nastavne sadržaje
 • razvijati inovativne pristupe poučavanju

Javite nam se i dogovorite stručnu edukaciju učitelja, profesora i stručnih suradnika za uporabu suvremenih tehnoligija u poučavanju, s naglaskom na pedagoški aspekt i praktične primjere!

Motivacija učenika uz Pametnicu

Motivacija učenika čest je i frustrirajući problem mnogim predavačima. Naročitu teškoću predstavlja nedostatak unutarnje, intrinzične motivacije, dakle one koja se ne odnosi na možebitnu nagradu (ocjenu, uspjeh, ugled…) nego na uživanje u samom stjecanju znanja. Situacija se dodatno komplicira prisutnošću učenika koji su znatno motiviraniji ili talentiraniji, no unatoč tome prisiljeni napredovati brzinom onih prosječnih. Tu na scenu stupa Pametnica.

Pametnica mijenja frustraciju u motivaciju

Pametnica je sustav s jasnim i dosljednim pravilnostima, a istodobno fleksibilan i jednostavan za korištenje. Ove ga osobine čine privlačnim “tihoj većini” kojoj samozatajnost priječi da dižu ruke ili izvikuju odgovore. Multimedijalnost i interaktivnost sadržaja pomoći će u dosezanju svih onih za koje slika vrijedi i više od tisuću riječi.

 

Motivacijom učenika do školske socijalizacije

Vrlo važan, a u tradicionalnim obrascima podučavanja previđen, aspekt motivacije učenika je socijalizacija. Ako na predavačeva pitanja odgovara uvijek isti mali broj učenika, popularnost među vršnjacima bit će im teško dostižna. Primjena Pametnice njihovu interakciju s predavačem preusmjerava na druge učenike! Veće znanje time postaje čimbenik približavanja naprednih prosječnima – upravo suprotno od onoga što je do tada predstavljalo.

Pametnica pohvaljena od Ministarstva znanosti

Pametnica Touch u više od pola „Škola za život“

Pametnica interaktivna rješenja predvode modernizaciju hrvatskog školstva. Ministarstvo znanosti i obrazovanja srdačno je zahvalilo na predanom radu koji stoji iza našeg dugogodišnjeg partnerstva.

Provjerena interaktivna rješenja

Pomoćnica ministrice, profesorica Lidija Kralj, Pametnicu Touch naziva provjerenim interaktivnim rješenjem. Ističe da je tijekom protekle godine više od 50% eksperimentalnih škola u projektu „Škola za život“ odabralo upravo Pametnicu Touch. Zatim naglašava punu podršku koju naš tim pruža prosvjetnim djelatnicima. Iz Ministarstva pritom poimence navode:

 • projektiranje učionica,
 • pomoć pri odabiru opreme,
 • edukaciju korisnika,
 • dostavu, montažu i instalacije,
 • korisničku podršku te
 • održavanje opreme.

Stojimo na raspolaganju

 

Našem će timu svakako daljnji poticaj dati posebne pohvale za stručnost i educiranost. Pomoćnica ministrice tako svjedoči da su naši djelatnici na raspolaganju ravnateljima i učiteljima od odabira najboljeg interaktivnog rješenja do tehničke podrške.

 

Hvala na lijepim riječima, idemo hrabro naprijed u 2020.!

Preuzmite pohvalu Ministarstva znanosti za interaktivne komplete Pametnica Touch

  Podrška

  Instalacija Pametnice, te obuka za njezino korištenje, nipošto nisu trivijalne stavke. Iako u našoj ponudi imamo i univerzalne i mobilne pametne ploče i projektore, ipak se svaki model ne može “ugurati” u svaku prostoriju, niti je to zadatak kojem se pristupa olako. Proces instalacije tako započinje izračunom: gdje i kako postaviti ploču i projektor? Na koji nosač postaviti projektor?

  Ne bojte se – tu smo zbog vas!

  Naši će vam iskusni stručnjaci rado pomoći s ovim i sličnim odlukama ako makar razmišljate o sustavu Pametnica. Kako već više od 12 godina sudjelujemo u unaprjeđivanju edukacije i poslovne vizualne komunikacije širom Hrvatske, malo je vjerojatno da ćete našim konzultantima i trenerima postaviti pitanje koje već nisu čuli. Jednako tako, nemojte biti iznenađeni ako se pokaže da naše osoblje već poznaje vašu školu ili konferencijsku dvoranu! Ovim se poslom bavimo zbog zadovoljstva koje nam njegovo obavljanje pričinja, dakle zaista nema razloga da nam se ustručavate postavljati teška, osjetljiva ili “glupa” pitanja.

  “Kupili smo Pametnicu. Što sad?”

  Za početak – čestitke na sjajnoj odluci. Vodite računa s tim da u početku rada s pločom ponekad dođe do manjih odgoda, primjerice zbog potrebe za vas izradimo poseban kabel. Nakon razrješenja takvih tehničkih sitnica, obuka za korištenje Pametnice počinje kalibracijom, odnosno ugađanjem ploče i projektora. Ukoliko biste nekad poželjeli premjestiti Pametnicu, vašem će osoblju biti neophodno naučiti kako da je na novoj lokaciji pripreme za rad. Kad je i to obavljeno, počinjemo s “pravom” obukom.
  Bez softvera, Pametnica je bijela ploča osjetljiva na dodir, što znači da po njoj možete pisati ili crtati rukom… ili bilo čime… ili pak interagirati s prikazanim sadržajem. Korištenjem softvera koji dolazi uz Pametnicu, otvaraju vam se nove mogućnosti vizualnog izričaja. Naši će vam treneri objasniti baš sve funkcionalnosti softvera, doslovno ikonu po ikonu. Pristupom internetu, na raspolaganju vam je bogatstvo sadržaja, od nastavnih programa do poslovnih planova i aplikacija. Tijekom obuke, naučit ćemo vaše osoblje kako doći do ovih sadržaja i iskoristiti ih u skladu s vašim potrebama.

   Pametne ploča & projektor

   Postoji li pristup električnoj utičnici u blizini mjesta gdje će pametna ploča biti instalirana?
   Ako ne, koliko je udaljena najbliža utičnica?
   Postoji li potreba za dodatnom opremom (npr. projektorom) za upravljanje pametnom pločom?
   Postoji li potreba za dodatnim osposobljavanjem osoblja za korištenje pametne ploče?
   Postoje li posebni zahtjevi za montažu (npr. visina instalacije, kut nagiba)?

   This will close in 0 seconds

    Treba li Vam instalacija?

    Postoji li pristup električnoj utičnici u blizini mjesta gdje će projektor biti instaliran?
    Postoje li prepreke na stropu ili zidu (npr. rasvjeta, ventilacijski otvori) koje bi mogle ometati instalaciju?
    Postoji li već instalirano platno za projekciju?
    Ako ne, je li potrebna instalacija novog platna?
    Postoji li potreba za dodatnim osposobljavanjem osoblja za korištenje projektora?
    Postoje li posebni zahtjevi za montažu (npr. visina instalacije, kut projekcije)?

    This will close in 0 seconds

     PAMETNI EKRANI

     Postoji li pristup električnoj utičnici u blizini mjesta gdje će pametni ekran biti instaliran?
     Postoji li već postojeća mrežna infrastruktura (LAN) u prostoriji?
     Postoje li prepreke na zidu (npr. prozori, police, ventilacijski otvori) koje bi mogle ometati instalaciju?
     Postoji li potreba za dodatnom računalnom opremom (npr. OPS) za upravljanje pametnim ekranom?
     Postoji li potreba za dodatnim održavanjem ekrana (npr. sredstvo za čišćenje ekrana)?
     Postoji li potreba za dodatnim osposobljavanjem osoblja za korištenje pametnog ekrana?
     Postoje li posebni zahtjevi za montažu (npr. visina instalacije, kut nagiba)?

     This will close in 0 seconds

      Trebate li dostavu?

      This will close in 0 seconds

      Product Enquiry

      Zahvaljujemo što ste nam dostavili informacije, imajte na umu da će vam se naš tim obratiti putem e-pošte kako bi odgovorio na vaša pitanja.