Ne želim ni razmišljati o nastavi bez Pametnice!

Pametnica je, uz druge moderne tehnologije, već neko vrijeme prisutna u pulskoj osnovnoj školi “Vidikovac”. Njezin je ravnatelj Dragutin Pavlić, kao pravi menadžer, osluškujući želje i potrebe svojih učenika i zaposlenika, osigurao sredstva za informatizaciju škole, u čemu su mu umnogome pomogli privatni donatori. Oduševljenje učenika i učitelja novim nastavnim metodama dočarao nam je profesor informatike, Predrag Dukić.

Interaktivna nastava dokazano pospješuje učenje svih naraštaja.
Pametnica na satu zemljopisa
Najbolji odabir za Vašu prvu Pametnicu!
Jedva čekali upoznati Pametnicu

“Na prvom predstavljanju Pametnice, kad sam se upoznao s mogućnostima programa koji uz nju dolaze, uvidio sam da je to jedan kvalitetan i dorađen uređaj. Onaj početni entuzijazam i zadovoljstvo korištenja Pametnice ne samo da se nisu smanjili, već su se i povećali. Rad s Pametnicom prolazi bez problema i vrlo je intuitivan. Pomoć i podrška odrađena je na vrhunskom nivou, pa je i sam proces privikavanja na ploču prošao lagano i bez stresa. Vrijeme prilagodbe bilo je vrlo kratko, i kod učenika, i kod mene. Zbog vrlo zanimljivih mogućnosti jedva smo čekali da vidimo što se sve može raditi s takvom pločom.”

Pametnica pomaže i učiteljima i učenicima

Za profesora Dukića nema dvojbe da njegovim kolegama i njemu mnoge funkcionalnosti Pametnice “olakšavaju rad te proces učenja i poučavanja postaje jednostavniji.” Ne iznenađuje da takvo stanje stvari itekako odgovara i učenicima. “Učenici obožavaju raditi s pametnom pločom, te se zbog toga svi javljaju da ‘rade na ploči’. Zbog dinamičnosti u radu, smatram da je povećana zornost u nastavi, a samim time i motiviranost učenika za rad. Učenici predlažu da se što više koriste dinamični materijali, gdje bi oni sami što više radili. Također, ideja je da koriste Pametnicu kao alat komunikacije s drugim razredima, odnosno školama.”

Upitan o eventualnom povratku sa Pametnice na klasičnu školsku ploču, profesor odlučno odgovara: “O takvoj opciji ne želim ni razmišljati, toliko sam se ‘zaljubio’ u ovaj uređaj.”