Stigle Pametnice u tri šibenske škole

Interaktivne ‘pametne’ ploče stigle u tri šibenske osnovne škole

Tijekom listopada su postavljene interaktivne „pametne“ ploče u tri šibenske osnovne škole, nakon natječaja koji je proveo Odjel za društvene djelatnosti Grada Šibenika. Pametnice će tako šibenskim nastavnicima omogućiti kvalitetniju prezentaciju nastavnog programa, a djeci da, posredstvom napredne tehnologe, imaju moderan pristup metodama učenja.

Interaktivne “pametne” ploče nastavni su alat bez kojeg se ne mogu zamisliti suvremene učionice. Gotovo svaka američka škola ima pametnu ploču, dok se u Velikoj Britaniji njima može pohvaliti skoro svaka učionica! Gradska uprava Grada Šibenika, svjesna potrebe da ova napredna tehnologija otvori nove spoznajne obzore i našoj djeci, naručila je tri „Pametnice“ koje su tijekom listopada instalirane u šibenskim školama: jedna u OŠ Jurja Šižgorića, jedna u OŠ “Brodarica”, a jedna u OŠ „Vrpolje“. SMART ploče su već godinama broj jedan u svijetu, a kod nas ih zastupa splitska tvrtka Opstanak kroz svoj brand Pametnica

U OŠ Juja Šižgorića su se 24. listopada okupila izaslanstva svih triju škola opremljenih Pametnicom, kako bi osposobili sve okupljene profesore za rad s pametnom pločom. Naime, jednostavnost uporabe upravo jedna je od glavnih prednosti Pametnice. Obuka je organizirana za korištenje programa SMART Notebook i izradu interaktivnih nastavnih materijala u učionici matematike u OŠ Jurja Šižgorića. Na obuci je sudjelovalo 15 nastavnika iz tri škole koje su dobile Pametnicu.

Skupu se s par uvodnih riječi obratio pomoćnik pročelnika za društvene djelatnosti Grada Šibenik, Božidar Baus, prof. ‘Ravnatelji gradskih škola nam redovno kazuju svoje potrebe, među njima i za nabavu elektroničke i druge opreme. S obzirom da je riječ o našoj djeci, učenicima, nastojimo uvijek zadovoljiti njihove potrebe kroz nabavu računala, pa i prijenosnih, zatim LCD projektora, dokument kamera… Zato smo odlučili ići u nabavu ovih pametnih ploča, koje će omogućiti bolju prezentaciju nastavnog programa.

Nabava i korištenje pametnih ploča također su u interesu samih nastavnika, te kroz praksu s Pametnicom imaju priliku unaprijediti i svoj rad. okupljene zaposlenike šibenskih škola da „

-Obratite nam se za pomoć kad god vam ona zatreba, javite se Gradu i mi ćemo nastojati uvijek izići usuret vašim potrebama, a sve u cilju što kvalitetnije edukacije naše djece, kazao je Baus.