Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet u suradnji s partnerima, kanadskom tvrtkom SMART Technologies i njenim zastupnicima, tvrtkom Steljes Evropa i hrvatskom tvrtkom Opstanak d.o.o., donirala je SMART Board interaktivne komplete osnovnim školama Vladimira Gortana iz Rijeke i Dragutina Tadijanovića iz Vukovara, objavljeno je danas iz CARNet-a.

 

Učenici i učitelji ovih škola dobili su opremljene interaktivne učionice u čijem je središtu SMART Board ploča s  projektorom i audio sustavom. Pametna učionica nadograđena je i svjetski nagrađivanim softverom SMART Notebook, koji učiteljima omogućuje jednostavno stvaranje interaktivnih nastavnih sadržaja. Uz softver SMART Notebook, učitelji i nastavnici dobili su pristup bazi nastavnih sadržaja s preko 6.500 predložaka gotovih obrazovnih sadržaja,  koji će im olakšati samostalnu izradu interaktivnih nastavnih materijala.

Zahvaljujući suradnji CARNeta i partnera, oprema je stigla u škole krajem 2014. godine, a edukacija učitelja i nastavnika za rad s interaktivnom  pločom održana je u studenom i prosincu iste godine. Uz instalaciju opreme, tvrtka Opstanak je u školama održala trening koji je obuhvatio edukaciju za korištenje interaktivne ploče i izradu interaktivnih nastavnih materijala u programu SMART Notebook.

 

SMART Technologies kanadska je tvrtka koja je osmislila i proizvela prvu interaktivnu ploču 1991. godine. Do sada je u Republici Hrvatskoj u više od 240 škola implementirana jedna ili više SMART Board interaktivnih ploča.