Što je to interaktivno učenje?

Interaktivno učenje, odnosno podučavanje, moderna je metoda rada sa svim uzrastima. Ova metoda podrazumijeva oplemenjivanje naobrazbe korištenjem naprednih tehnologija. Interaktivno učenje dokazano postiže kvalitetnije rezultate od tradicionalne nastave, uz neznatan utrošak vremena na privikavanje osoblja.

 

Treba li nam interaktivno učenje?

Interaktivno učenje u potpunosti je sukladno tradicionalnim školskim obrascima. Nijedna škola koja prakticira interaktivno učenje ne mora strahovati od gubitka postojećih stečevina. Uvođenje interakcije u nastavu je logičan korak naprijed prema povećanju učinkovitosti. Osim toga, jaz između učitelja i učenika će se smanjiti, a zainteresiranost za nastavu povećati.

 

Gdje se obavlja interaktivno učenje?

Interaktivno učenje počinje u školi, no tu ne završava. Istraživanja su dokazala važnost interakcije za zdravo odrastanje, poglavito socijalizaciju. Njime se učenicima pomaže u stjecanju vještina nužnih za uspjeh u vremenu koje je pred nama. Interaktivno učenje širi obzore i uči sveobuhvatnom pristupu. Drugim riječima, izloženost interaktivnom učenju olakšava shvaćanje cjelina, tako da se pojedinosti pamte ne gubeći iz vida širi kontekst. Ova je vještina podjednako važna za akademski, poslovni i društveni uspjeh, i to svim uzrastima podjednako.