SMART Math Tools: Matematika na Pametnici

Doslovan prijevod imena “SMART Math Tools” je “pametni matematički alati.” Te su tri riječi ujedno i neobično dobar opis ovog prilagodljivog softvera, povezanog s osnovnom softverskom platformom Pametnice. Jednostavna i lako dostupna alatna traka sadržava sve što učiteljima treba da sate matematike učine zanimljivima, pa čak i, vjerovali ili ne, zabavnima.

Dobrodošli u budućnost učenja matematike

Uz SMART Math Tools, dinamički se alati jednostavno ugrade u lekcije, te tako predavanje bez ikakvog truda obogati vizualnom dimenzijom i interakcijom. Povećanje brzine u shvaćanju složenih matematičkih pojmova koje se pritom postiže nije lako dočarati riječima. Gotovo bez pretjerivanja mogli bismo reći da vrijedi pravilo: što apstraktniji pojam, to će njegovo usvajanje biti više unaprijeđeno primjenom SMART Math Tools na Pametnici. Navedimo primjer prikaza razlomaka kao dijelova nekog geometrijskog oblika, kvadrata ili kruga. Naravno da, objašnjavajući četvrtine, možete reći učenicima da zamisle rezanje torte na pola, pa polovine još jednom na pola… ali ako imate SMART Math Tools, nema se što zamišljati. “Tortu” režete dodirom ruke, a “kriške” postaju četvrtine pred očima učenika. O radu s tablicama i grafovima da i ne govorimo: promijenjene vrijednosti na grafu se automatski ogledaju u tablici i obrnuto.

Razlomci na Pametnici uz SMART Math Tools

Softver koji razumijete i koji vas razumije

Grafovi i tablice na pametnici uz smart math toolsSMART Math Tools također nudi prepoznavanje rukopisa za matematičke jednadžbe. To znači da učitelji i učenici mogu pojednostaviti, riješiti i nacrtati graf svojim rukopisom. Sjećate li se korištenja nezgrapnih drvenih trokuta i šestara na starim zelenim pločama? SMART Math Tools čini takve alate zastarjelijima od parnog stroja. Profesor Dukić iz pulske OŠ “Vidikovac”, koji biranim riječima opisuje svoje iskustvo s Pametnicom, kao naročito praktičnu funkcionalnost ističe mogućnost da “učenik nižeg rasta riješi zadatak na lakše mu dostupnom dnu ploče, te rješenje jednostavnim pokretom ruke premjesti na vidljiviji dio”. Profesorica Rakovac iz osječke Prve Gimnazije ističe da su učenici “oduševljeni” matematičkim lekcijama na Pametnici, te kao primjere izdvaja grafičke prikaze funkcija i geometriju: “Većina učenika ‘ne vidi’ u prostoru presjeke i slično. Pametnica je tu došla kao spas.”

 

 

Za više informacija i cijene, kontaktirajte nas na e-mail:prodaja@opstanak.hr ili na 01 539 2879021 539 539.